گزارش AdDuplex از آمار ویندوز در ژوئن 2016 – ویندوز 10 موبایل، تنها 11 درصد

ساخت وبلاگ

واحد خبر mobile.ir : وب‌سایت AdDuplex در روز جمعه 24 ژوئن 2016 (4 تیر 1395) طبق روال هر ماه، گزارش ماهانه خود را از آمار مربوط به دیوایس‌های مبتنی بر ویندوز منتشر نمود. این گزارش بر مبنای داده‌های جمع‌آوری‌شده از حدود پنج هزار اپلیکیشن ویندوزی که کیت توسعه نرم‌افزار AdDuplex (نسخه 2 و بالاتر) را اجرا می‌کنند، تنظیم شده است. گفتنی است AdDuplex بزرگ‌ترین شبکه ترفیع متقابل (cross-promotion) برای اپلیکیشن‌ها و بازی‌های ویندوزی است که توسعه‌دهندگان و ناشران را قادر می‌سازد تا بتوانند اپلیکیشن‌های خود را با کمک یکدیگر به صورت رایگان اشاعه دهند. به همین دلیل است که طی چند سال اخیر AdDuplex و بنیانگذار آن الن مندلویچ (Alan Mandelevich) موفق شدند گزارش‌های آماری جالبی را از آنچه که در زیر پوست بازار ویندوزفون در حال رخ دادن است ارائه نمایند.

دیوایس‌های مجهز به ویندوزفون

adduplex windows device statistics report june 2016

در آوریل 2016، گوشی لومیا 535 برای نخستین بار توانست لومیا 520 را کنار زده و عنوان محبوب‌ترین اسمارت‌فون ویندوزی را به نام خود نماید. با وجود اینکه در ماه بعد (می 2016) لومیا 520 مجددا به جایگاه پیشین خود بازگشت، ولی طبق گزارش اخیر، در ژوئن 2016، گوشی لومیا 535 حدود 12.1 درصد از کل اسمارت‌فون‌های ویندوزی را تشکیل داده و باز هم محبوب‌ترین دیوایس مبتنی بر ویندوزفون لقب گرفت. سهم لومیا 640 از کل گوشی‌های ویندوزی در ماه ژوئن نسبت به ماه قبل 0.4 درصد رشد داشت، اما این رشد به‌ اندازه‌ای نبود که بتواند لومیا 630 را کنار بزند، از این رو همچنان در جایگاه چهارم قرار دارد. به جز موارد فوق، در مقایسه با ماه قبل تغییر قابل ملاحظه‌ای در لیست جهانی گوشی‌های ویندوزی دیده نمی‌شود.

سازندگان دیوایس‌های مجهز به ویندوزفون

adduplex windows device statistics report june 2016

در حال حاضر برندهای مایکروسافت و نوکیا همچنان 97 درصد دیوایس‌های ویندوزی را تشکیل داده و پس از آنها HTC، سامسونگ، BLU و هواوی با درصدهای ناچیز مشاهده می‌شوند. تنها تغییری که در این رتبه‌بندی نسبت به ماه قبل دیده می‌شود آن است که شرکت BLU موفق شد با فاصله‌ای کم از هواوی پیشی گرفته و در رتبه چهارم تولیدکنندگان گوشی‌های مبتنی بر ویندوزفون قرار بگیرد.

نسخه‌های مختلف ویندوزفون

adduplex windows device statistics report june 2016

طبق گزارش AdDuplex، ویندوزفون 8.1 عمده سیستم‌عامل‌های دیوایس‌های ویندوزی را تشکیل داده، به طوری که 78.8 درصد از دستگاه‌های ویندوزی به این نسخه مجهزند. ویندوز 10 موبایل نیز با کسب 10.9 درصد از سهم بازار در رتبه دوم قرار گرفته است. ورژن‌های 8 و 7 ویندوزفون نیز با سهم 7.4 درصد و 2.9 درصد، به ترتیب در رتبه‌های سوم و چهارم جای دارند.

گرایش به سمت ویندوز 10 موبایل مقداری کندتر شده به طوری که این پلتفرم نسبت به ماه قبل تنها 0.5 درصد رشد داشته است. واضح است که تمام کاربرانی که امکان ارتقا به ویندوز 10 موبایل برایشان فراهم بوده، از این آپدیت استقبال کرده و گوشی خود را به ویندوز 10 مجهز نموده‌اند. آمار ماه گذشته حاکی از آن بود که 75 درصد از دیوایس‌هایی که به ویندوز 10 موبایل مجهز بوده‌اند از طریق آپدیت به این پلتفرم دست یافته‌اند، نه خرید دیوایس جدیدی که به ویندوز 10 مجهز باشد.

به نظر می‌رسد مایکروسافت در جهت به‌روزرسانی دستگاه‌های موبایل به ویندوز 10 آنقدرها هم خود را به تکاپو نینداخته و ارتقای PCها به این پلتفرم را اولویت خود قرار داده‌ است. شاهد مثال آن که آپدیت ویندوز 10 برای یک سری دیوایس‌های خاص -- که گوشی‌های با 512 مگابایت RAM را شامل نمی‌شود – ارائه گشته و دیوایس‌های رده‌پایین در این زمینه نادیده گرفته شده‌اند. همچنین از آنجا که به‌روزرسانی به ویندوز 10 موبایل، یک آپدیت استاندارد برای گوشی به شمار نمی‌رود، کاربران مجبورند برای برخورداری از این آپدیت، اپلیکیشنی به نام Upgrade Advisor را جداگانه دانلود و نصب نمایند. با این اوصاف به نظر می‌رسد وضعیت کنونی در ماه‌های آتی نیز به همین شکل ادامه داشته و مایکروسافت برای اشاعه ویندوز 10 موبایل، بیشتر به فروش دیوایس‌های جدید مجهز به این نسخه امید بسته باشد، نه آپدیت از سوی کاربران.

در ادامه نگاهی داریم به وضعیت ویندوز 10 موبایل در بازار دیوایس‌های ویندوزی:

دیوایس‌های مبتنی بر ویندوز 10 موبایل

adduplex windows device statistics report june 2016

همانطور که در نمودار هم دیده می‌شود، لومیا 535 و لومیا 640 عمده دیوایس‌هایی هستند که در حال حاضر به ویندوز 10 موبایل مجهزند. جالب اینجاست که سیستم‌عامل هر دوی این گوشی‌ها در ابتدا ویندوزفون 8.1 بوده و بعدا کاربران اقدام به آپدیت به ویندوز 10 نموده‌اند. نخستین دیوایس بومی مجهز به ویندوز 10 موبایل که در این لیست به چشم می‌خورد لومیا 550 است که 11.2 درصد از دیوایس‌های مجهز به این نسخه را شامل شده و از حیث رتبه در جایگاه سوم قرار می‌گیرد. مدل لومیا 950 -- که تا اینجا از بقیه گران‌تر است – در رتبه پنجم قرار دارد. به همین شکل لومیا 650 نیز جایگاه هفتم را تصاحب کرده است.

جای تعجب دارد که گوشی لومیا 950 XL تنها 3.6 درصد از دیوایس‌های مبتنی بر ویندوز 10 موبایل را تشکیل داده و در جایگاه نهم این رتبه‌بندی قرار می‌گیرد. واضح است که لومیا 950 به مراتب فروش بیشتری نسبت به لومیا 950 XL داشته است. به گفته AdDuplex، در حال حاضر تعداد گوشی‌های لومیا 550 سه برابر گوشی‌های لومیا 950 XL بوده که این امر اتفاقی جالب است.

مایکروسافت قبل از اینکه بتواند تغییری در مناسبات بازار اسمارت‌فون ایجاد کند، هنوز کارهای زیادی در این عرصه دارد. درست است که ویندوز 10 موبایل پیوسته در حال بهبود یافتن بوده و بخشی از آپدیت سالانه ویندوز 10 (Windows 10 Anniversary Update) به شمار می‌رود، اما برای اینکه کاربران دوباره اقدام به خرید دیوایس‌های مبتنی بر ویندوز 10 موبایل نمایند، تلاش فراوان و سخت‌افزارهایی قانع‌کننده نیاز است. به عنوان مثال باید دید اسمارت‌فون جدید شرکت HP با نام HP Elite x3 (مجهز به ویندوز 10 و با مشخصات سخت‌افزاری بالا) -- که در ماه‌های آتی به بازار عرضه خواهد شد – تا چه اندازه موفق خواهد بود.

سازندگان دیوایس‌های مجهز به ویندوز 10 موبایل

adduplex windows device statistics report june 2016

با وجود اینکه سازندگان بیشتری به سمت تولید دیوایس‌های مبتنی بر ویندوز 10 موبایل روی آورده‌اند، آمار AdDuplex نشان می‌دهد که تقریبا 99 درصد از این دیوایس‌ها ساخته مایکروسافت هستند (چه دیوایس‌هایی که از ابتدا مجهز به این نسخه بوده‌اند و چه دیوایس‌هایی که بعدا به این ورژن آپدیت کرده‌اند). پس از مایکروسافت نیز کمپانی‌های آلکاتل وان‌تاچ، HTC و BLU به ترتیب با 0.51 درصد، 0.19 درصد و 0.15 درصد در مکان‌های بعدی قرار دارند. البته این دقیقا خلاف چیزی است که مایکروسافت می‌خواهد. انتظار مایکروسافت این بود که شرکای سخت‌افزاری این کمپانی وارد عمل شده و اقدام به تولید عمده گوشی‌های ویندوزی رده پایین و میان‌رده نمایند؛ انتظاری که تاکنون محقق نشده است.

سازندگان دیوایس‌های مجهز به ویندوز 10 دسک‌تاپ

adduplex windows device statistics report june 2016

در بین تولیدکنندگان دیوایس‌های مجهز به ویندوز 10 دسک‌تاپ، کمپانی HP با تولید رایانه‌های شخصی مجهز به این پلتفرم سرآمد است. این کمپانی در حال حاضر 22.51 درصد از سهم تولیدکنندگان دیوایس‌های مبتنی بر ویندوز 10 دسک‌تاپ را در اختیار داشته و با فاصله زیادی از Dell (با سهم 12.42 درصد) در رتبه نخست جای دارد. با وجود تبلیغات و تاکید لنوو در رابطه با مدل‌های جدید لپتاپ‌های هیبریدی این شرکت با نام Yoga -- که مدتی است بر سر زبان‌ها افتاده -- لنوو در بین تولیدکنندگان دیوایس‌های مجهز به ویندوز 10 دسک‌تاپ، در رتبه سوم قرار گرفت و پس از آن Acer ،Asus و توشیبا دیده می‌شوند. نکته جالب‌تر آن است که علی‌رغم شناخت کافی کاربران از دیوایس‌های Surface Pro و Surface Book (مجهز به ویندوز 10 دسک‌تاپ)، خود مایکروسافت – با سهم 3.03 درصد – نتوانسته جایگاهی بهتر از هفتم را در این لیست کسب کند.

ویندوز 10 روی مدل‌های Surface

adduplex windows device statistics report june 2016

باوجود اینکه Surface Pro 3 با ویندوزفون 8.1 روانه بازار شده بود (به استثنای مدل‌های جدید که با ویندوز 10 تولید شده‌اند)، این دیوایس با 33.3 درصد، در بین دیگر مدل‌های Surface بیشترین سهم را از ویندوز 10 داشته و Surface Pro 4 به عنوان جوان‌ترین عضو این خانواده با 30.9 درصد در جایگاه بعدی قرار دارد. مدل‌های Surface Pro ،Surface 3 و Surface Pro 2 نیز به ترتیب در جایگاه‌های سوم تا پنجم قرار گرفته‌اند. Surface Book نیز با سهم 3.6 درصدی در انتهای لیست قرار دارد. به احتمال زیاد قیمت پایه بالا و عرضه جهانی محدود این دیوایس عامل اصلی رتبه پایین آن در گزارش اخیر بوده است. 

همه چیز در مورد موبایل...
ما را در سایت همه چیز در مورد موبایل دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد رضا جوادیان mbile بازدید : 143 تاريخ : شنبه 12 تير 1395 ساعت: 6:44